در پخت غذای نذری چه نکاتی باید رعایت شود؟
رعایت معیارهای بهداشتی و نظافت نه تنها از لحاظ قانونی اهمیت دارد بلکه از لحاظ دینی نیز بر آن تأکید شده است.
در روزهای ماه محرم، ماه عزای امام حسین (ع) و یاران با وفایش هستیم و بانگ یا حسین و طبل عزای سیدالشهدا (ع) در هر کوی و برزنی به گوش میرسد.
گرمای شدید هوا و مستعد بودن آلودگی و فاسد شدن سریع مواد غذایی و در نتیجه شیوع بیماریهای میکروبی و مسری این ضرورت را ایجاب میکند تا عزاداران حسینی و موکبها و هیاتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری را داشته باشند.
رعایت برخی نکات بهداشتی به ویژه در برگزاری مراسمهای عزاداری در هیأتهای مذهبی و همچنین پخت نذری در منازل و هیاتهای مذهبی موضوع بسیار مهمی است که باعث حفظ سلامتی عزاداران حسینی و حفظ شأن عظیم این ایام حزن و اندوه میشود که در این گزارش به نکات مهم بهداشتی که هیأتهای مذهبی و عزاداران حسینی برای تأمین سلامت باید مورد توجه قرار دهند اشاره میکنیم.
مساجد، تکایا، حسینیهها و هیاتهای مذهبی از مهمترین امکان مذهبی هستند که مراسم متعددی نظیر نماز جماعت و مراسم عزاداری در آن برگزار میشود. تراکم جمعیت و توزیع غذا بین عزاداران در این امکان پتانسیل انتقال بیماریهای واگیردار را افزایش میدهد؛ در نتیجه رعایت معیارهای بهداشتی و نظافت نه تنها از لحاظ قانونی اهمیت دارد بلکه از لحاظ دینی نیز بر آن تأکید شده و در روایات آن را به عنوان مصادیق ایمان آوردهاند.
پیشنهادات در مورد خرید مواد اولیه
روغن مورد نیاز تنها از انواع روغن مایع (مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ کردن) خریداری شود.
سنگ نمک اغلب دارای ناخالصیهای زیادی است که برای کبد و کلیه زیانآور است؛ بنابراین نمک مورد نیاز را تنها از انواع نمکهای یددار تصفیه شده تهیه کنید. از خریداری و انبار کردن نمک به مقدار زیاد خودداری کرده و نمک خریداری شده را در ظروف در بسته و غیرقابل نفوذ به نور نگهداری کنید.
در صورت استفاده از ماست یا لبنیات، از انواع کم چرب آنها استفاده کنید.